Praktijkgegevens

Keer Diabetes2 Om


Wat is Keer Diabetes2 Om?
Dit is een leefstijlprogramma van Stichting Voeding Leeft dat gericht is op het omkeren van Diabetes type 2. Het doel hiervan is minder medicatie, betere bloedsuiker-waarden, gewichtsafname en een betere gezondheid. 


Behandeling Diabetes type 2
Medicijnen onderdrukken de symptomen, maar genezen diabetes type 2 niet. Er is steeds meer bewijs dat diabetes type 2 met gerichte leefstijlaanpassingen succesvol kan worden behandeld. Volgens deze nieuwe inzichten zet Keer Diabetes2 Om voeding, beweging en ontspanning in als medicijn.


Resultaten
Het Louis Bolk Instituut doet wetenschappelijk onderzoek naar de resultaten van Keer Diabetes2 Om. Tussentijdse resultaten laten zien dat 9 op de 10 deelnemers omkeert!


Hoe werkt het?
Keer Diabetes2 Om werkt niet met medicijnen of met medische ingrepen, maar met leefstijl. Onder begeleiding van een gespecialiseerd team veranderen deelnemers aan het programma hun leefstijl in een periode van 6 maanden. Daarna volgt een nazorg traject van 1.5 jaar.


Voor wie?
Dit programma is voor mensen met diabetes type 2 die hiervoor medicijnen gebruiken en zich gezonder en energieker willen voelen. Daarnaast gelden enkele medische criteria.


Vergoeding
Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden Keer Diabetes2 Om. Er geldt een eigen bijdrage voor deelnemers van 295 euro. Voor deelnemers op bijstandsniveau geldt een aparte financiële regeling. U kunt hierover contact opnemen met het hoofdkantoor via 020 22 17 906. 


Gratis informatiebijeenkomsten
Bekijk deze hier


Meer informatie
keerdiabetesom.nl